Nieuws >> Klaverjassen

Verrassingstocht Klaverjas

Rob Wempe 22-05-2018
Verrassingstocht Klaverjas

De twee jaarlijkse verrassingstocht van de klaverjasvereniging ‘Spaarnwoude’ te Spaarndam.

Het was weer zover om de leden van de klaverjasvereniging te verrassen met een dagje uit. Wij vertrokken op die bewuste zaterdag 12 mei j.l.  omstreeks 08.30 uur vanaf het parkeerterrein van de voetbalvereniging met de bus naar een onbekende bestemming. Er gingen ongeveer 88 leden mee en daarom was een zg dubbeldekker ingehuurd om iedereen mee te nemen.  De stemming zat er al goed in. Het was mooi droog weer met weinig wind. Via Amsterdam, Zaandam etc. reden wij door een openbare dierentuin vol met parende muggen over de afsluitdijk. Binnen korte tijd was de voorzijde van de bus voorzien van platgereden parende muggen. Er werd besloten om door te rijden en geen stop in te lassen anders zaten wij ook onder de muggen. In ieder geval wisten wij dat wij richting Friesland reden en ja hoor eindelijk stopte de bus in het mooie plaatsje Sneek en wel direct aan het Sneekermeer. Wij kregen te horen dat wij ons moesten inschepen en een rondvaart kregen over het Sneekermeer.  Het was een hele mooie rondvaartboot. Het interieur was voortreffelijk aangekleed en de bediening was voortreffelijk. Wij kregen koffie met Sneeker gebak aangeboden en tijdens de rondvaart kadetjes met beleg en soep. Ik kan wel zeggen dat iedereen het erg naar hun zin hadden. Tegen 12.00 uur meerde de boot aan en konden wij in Sneek een keuze maken tussen een bezoek aan de weduwe van Joustra  of een bezoek aan het scheepvaartmuseum. Uiteraard is een groot gedeelte van het gezelschap naar de weduwe gegaan. Kennelijk werd gedacht aan een alleen staande vrouw maar haar naam staat voor een distilleerderij van het bekende merk Beerenburg. Wij werden daar gastvrij ontvangen en kregen een rondleiding welke werd verzorgd door een leuke jonge vrouw die de geschiedenis vertelde over de familie Joustra die generaties lang in het pand woonachtig waren. In het voorste gedeelte van het pand  bevond zich een prachtige winkel met een authentiek ingerichte slijterij. Vanaf 1864 wordt het drankje Beerenburg met een kruidenpakket gemaakt. In de tuin konden wij proeven van allerlei soorten drankjes. Dat smaakte uitstekend.

Tegen 14.15 uur gingen wij weer met de bus verder en kwamen wij uiteindelijk aan in Joure en wel bij het Douwe Egberts museum. Douwe Egberts bouwde op dit stukje historisch Jouwe zijn eerste fabriek. Bij binnenkomst roken wij al de echte koffie en konden daarvan genieten in de tuin van het museum.  Na het bezoek van het museum zijn de meesten het dorpje nog ingegaan. Er was een hele lange winkelstraat doch sommigen van ons kwamen niet verder dan het eerste terras om een biertje te drinken.

Vandaar vertrokken wij met de bus richting Haarlem en streken neer bij de Zoete Inval. In de grote zaal zocht iedereen een plaatsje en konden wij ons culinair laten verwennen. Het begon met een drankje en een voorgerecht en vervolgens een warm lopend buffet. Het buffet bleef staan en de gasten moesten lopen. De gehele avond werd opgeluisterd met muziek. Ook gingen de beentjes van de vloer. Bij de één wat soepeler dan bij de ander. Al met al kan gezegd worden dat het weer een fantastische dag is geweest. Iedereen heeft genoten en de stemming zat er de gehele dag goed in. Er was geen enkele wanklank. Vanaf deze plaats wil ik het bestuur namens iedereen bedanken voor deze goed verzorgde trip. Het is toch weer puzzelen om zo’n dag te organiseren.

Ruud