• Geschiedenis

 • S.V. Spaarnwoude is een omni-vereniging met 3 afdelingen zijnde de afdelingen Voetbal, Honk-en softbal en Klaverjas. De omni-vereniging is opgericht op 22 september 1982.

  De afdeling Voetbal is altijd het hart van de vereniging geweest en is opgericht op 1 maart 1919.

  De oorsprong van S.V. Spaarnwoude was een fusie tussen voetbalvereniging RKSV SHS en voetbal vereniging  SFC Spaarndam in 1972.

  Het speelveld was gelegen tussen de Ringweg en de Spaarndammerdijk, wat nu de woonwijk Waterwende is geworden.  In  oktober 1998 is het huidige sportcomplex in gebruik genomen gelegen aan de Ringweg nabij de A9.

  De afdeling  Honk-en softbal  is opgericht op 3 september 1969 onder de toepasselijke naam  softballvereniging De Brinkers. De samenwerking met de voetbalvereniging werd al snel hechter hetgeen in 1972 resulteerde in de aansluiting bij S.V. Spaarnwoude. De eerste jaren konden alleen jeugd- en senioren dames zich als lid laten inschrijven,  maar in 1975 kon er ook een herenafdeling aan de vereniging toegevoegd worden. De laatste jaren wordt er door de pupillen ook in competitieverband gehonkbald.

  De afdeling Klaverjas is opgericht op 27 februari 1971. Vanaf het begin is de afdeling klaverjas altijd een goed lopende vereniging geweest waar gezelligheid en sportiviteit voorop staat.