Nieuwsbrief april

Robin de Rover 23-04-2020
Nieuwsbrief april

Bijgaand ontvang je de nieuwsbrief van April. Goed nieuws wat betreft de jongste jeugd!

TRAININGEN JEUGD/BEEBALL WEER TOEGESTAAN!

HIEP, HIEP ,HOERA ! Iedereen zat gekluisterd aan de buis en zowaar kwam er verlichting van de maatregelen voor onze jongste jeugd t/m 12 jaar om vanaf vanaf 28 april weer buiten op het veld te mogen trainen en daarna misschien in onderlinge wedstrijdjes te mogen spelen. Dat is wel heel goed nieuws voor de jeugd . Het ligt in de bedoeling om onder bepaalde voorwaarden en veiligheidsregels vanaf donderdag 30 april tussen 17.00-18.00 uur weer buiten op het veld te gaan trainen.

SENIORENTEAMS

We hopen natuurlijk dat  het goede nieuws voor de jeugd een voorbode is voor de senioren teams, dat er ook voor hen een kans komt om nog in ieder geval een deel of misschien de 2e helft van het seizoen( augustus/september)  te kunnen spelen. De KNBSB is achter de schermen in ieder geval druk bezig om te kijken in welke vorm en vanaf wanneer er nog wedstrijden eventueel vanaf juli inclusief de zomerstopperiode gespeeld kunnen worden.

De KNBSB heeft tot nu toe alle competitiewedstrijden tot en met 19 mei 2020 afgelast, omdat de bond er vanuit gaat dat er vanaf 28 april 3 weken trainingsvoorbereiding nodig is voor je competitiewedstrijden kunt spelen. Nu de maatregelen voor de senioren sport verlengd worden wachten we weer de volgende persconferentie van 22 mei af om te horen of er ook voor de seniorenteams perspectief komt om toch nog wedstrijden te gaan spelen.

CONTRIBUTIE-INNING

Op 13 maart nam de overheid de vergaande coronamaatregelen om trainingen en sportwedstrijden te verbieden. Het bestuur heeft toen besloten om de 1e geplande (automatische ) incasso van de contributie bij haar leden te blokkeren. Vervolgens hebben we contact gezocht met de KNBSB om te overleggen hoe het staat met het innen van de contributie bij onze leden in verhouding tot de automatische contributieafdracht van de clubs aan de bond .

De KNBSB stelt zich op het standpunt om de clubs te houden aan de automatisch bondsafdracht per speler /lid van de vereniging en is daar ook mee begonnen. Zoals het er nu voorstaat heeft het bestuur de verwachting en hoop dat er toch wedstrijden in toernooi- of competitievorm gespeeld kunnen gaan worden mogelijk voor in de 2e helft van het seizoen vanaf juli In die verwachting wil het bestuur toch overgaan tot de incasso van de helft van de contributie eind april, om daarmee ook de KNBSB bondsafdracht te kunnen betalen. Mocht er aan het eind van het seizoen toch sprake zijn van een onredelijke inning bij geen geboden speelmogelijkheden, dan zullen wij de ge-inde contributie in redelijkheid met jullie vereffenen. Hopelijk gaat niet iedereen storneren, en help je de club ook te overleven. Als de contributie betalingsproblemen oplevert vanwege wegvallen inkomen, neem dan even contact op met de penningmeester Michael Mimoso.

Blijf gezond !