Nieuwsbrief juli

Robin de Rover 24-07-2020
Nieuwsbrief juli

Bijgaand ontvang je de nieuwsbrief van Juli. Er zijn weer wedstrijden gespeeld en de kantine mag weer open! Kom gezellig kijken bij wedstrijden op ons terrein, maar houdt je wel aan de Corona-voorschriften.

GELUKKIG MOGEN WE WEER SPELEN!

Lekker spelen was nu even belangrijker dan winnen of verliezen! Soms met een “samengesteld” team, maar onze senioren Heren- en Damesteams hebben na 1 juli alle drie weer hun eerste competitiewedstrijd kunnen spelen. Voor de twee  Beeballteams was er helaas door vakanties van kinderen bij de uit- of thuisclub niet een volledig team op het veld te brengen, dus gaan we voor hen na de zomerstop in de herkansing!

CORONA-PROTOCOL VEILIG WEDSTRIJDSPORTEN

Door het NOC/NSF, de KNBSB en de Gemeente Haarlemmermeer zijn gedrag-,hygiene en spelregels opgesteld, die geleid hebben tot een Spaarnwoude Corona-protocol voor het Veilig Wedstrijdsporten. Een paar regels hieruit:

- Tijdens de  wedstrijd hoeft er gelukkig bij normaal spelcontact door de spelers geen 1,5 m afstand gehouden te worden, maar wel in de dug-out en om het softbalveld heen: tribune en sportpark.
- Wel wat kleine wedstrijdaanpassingen: bij plaatconference : geen handen schudden, wel 1,5 mtr afstand, beperkt bezoek aan de heuvel, beperkt gegroepeerd overleg (1,5 mtr).
- Onze sportkantine mag ook weer per 1 juli open.

De Corona-Covid19 regels, die waren opgesteld na de toestemming voor de jeugd om te trainen, zie boven, zijn inmiddels aangepast:

- zowel jeugd als senioren mogen naast trainen ook weer wedstrijden spelen.
- Kleedkamers, douches, toiletten zijn weer  opengesteld. Kantine en  kleedkamers zijn “corona-proof” zo ingericht dat 1,5 m afstand gehouden kan worden. Dus per team 2 kleedkamers en douches gebruiken.
- Ook de kantine is zo ingericht dat je 1,5 meter afstand kunt houden. Zeker met een stijgend aantal besmettingen in de afgelopen week is het van belang dat wij de protocollen goed volgen.Het gaat om veilig samen sporten en om samen de corona te bestrijden!

THUIS PROGRAMMA KOMENDE 2 WEKEN

Noteer in je agenda! Eindelijk kun je weer op je eigen sportpark leuk softbal zien. Op onze  website staan onze officiële knbsb-wedstrijden vermeld. Hieronder het overzicht van de thuiswedstrijden de komende 2 weken.

Dus voel je veilig om te komen sporten en voel je welkom om je favoriete team weer te komen aanmoedigen !