Nieuwsbrief Juni

Robin de Rover 27-06-2020
Nieuwsbrief Juni

Bijgaand ontvang je de nieuwsbrief van Juni. Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden worden gespeeld. Ook meer informatie over sportclinics in Spaarndam.

GOED NIEUWS

Niet alleen maar trainen, maar vanaf 1 juli mogen we ook weer wedstrijden gaan spelen  ! Deze verlossende boodschap kwam er voor de Honk-en Softbal woensdag de huiskamer binnen, toch een beetje onverwachts twee maanden eerder dan 1 september.  Met op het 1e gezicht geen beperkingen voor het spel en de spelers, alleen voor het publiek de 1,5 meter. De bond heeft inmiddels de protocollen toegestuurd. Onderstaand overzicht geeft een globale indeling van oefenperiode, start competitie en zomerstop voor onze verschillen senioren- en jeugdteams. We zijn in afwachting van de speelschema’s !

Contouren op hoofdlijnen

Hieronder geeft de bond per klasse of groep van klassen aan hoe we de komende maanden zien. Onze seniorenteams vallen in de open klassen, dus dan ziet het er zo uit!

Seniorencompetities Open klassen (Fastpitch Softbal)

• Oefenperiode: van 1-5 juli *

• Start competities: in de week van 6 juli

• Zomerstop: de weekenden 18-19, 25-26 juli en 4-5 augustus

• Laatst geplande speelweekend: het weekend van 17-18 oktober

• Aantal geplande speelrondes: 10 of 11 (afhankelijk van de poulegrootte)

Jeugdcompetities (Honkbal/Fastpitch Softbal/BeeBall)

• Start competities: in het weekend van 4-5 juli

• Zomerstop: de weekenden 18-19, 25-26 juli en 4-5 augustus

• Vervolg competities: in het weekend van 11-12 augustus

• Laatst geplande speelweekend: het weekend van 17-18 oktober

• Aantal geplande speelrondes: 12 of 13 (afhankelijk van de poule-grootte)

SPORTCLINICS SPAARNDAM

In een prille samenwerking van onze Spaarndamse buitensporten: tennis, hockey, beatthebox, voetbal en softbal , namen 57 kinderen deel aan 1 of meerdere  clinics op de eigen sportvelden van de sportverenigingen op zaterdag 13 juni. Een groot succes voor alle sportverenigingen en voor herhaling vatbaar ! Het was een uitkomst voor de ledenwerving , die door de corona volledig stil was komen te liggen. Een aantal kinderen meldden zich aan om 3 keer gratis te komen trainen bij de Beeball om te kijken of het iets voor ze is. Mede door deze aanmeldingen kunnen we waarschijnlijk met 2 Beeballteams: Rookies en Majors  gaan meedoen aan de competitie.

TEAM ROOKIES

Omdat we al regelmatig met 10 a 12 kinderen aan het trainen waren, viel het besluit om de trainingsgroep in 2en te splitsen. Trainingsgroep Rookies of beginners voor de leeftijd 5 ™ 8/9 jaar. Jose en Floor geven de training op  donderdagmiddag van 16.00-16.45 uur. Plan is om op zondag om 11.00 uur de thuiswedstrijden op ons sportpark te gaan spelen. Floor wil hen gaan coachen, naar  assistentie gaan we nog op zoek! Vind jij het leuk Floor te assisteren, meld je aan: softbal@svspaarnwoude.nl.

TEAM MAJORS

Team Majors: leeftijd : 8 t/m 12 jr. of gevorderden: Jose en Floor geven training aan deze groep op donderdagmiddag 16.45-17.45 uur. Melanie en Michiel gaan dit team coachen met de thuiswedstrijden op zaterdag om 11.00 uur op ons sportpark.
We zijn in afwachting van de speelschema’s !

Team Majors: leeftijd: 8 t/m 12 jr. of gevorderden: Jose en Floor geven training aan deze groep op donderdagmiddag 16.45-17.45 uur. Melanie en Michiel gaan dit team coachen met de thuiswedstrijden op zaterdag om 11.00 uur op ons sportpark. We zijn in afwachting van de speelschema’s !