Nieuwsbrief maart

Robin de Rover 28-03-2020
Nieuwsbrief maart

Graag stellen wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Softbal i.c.m. het beleid rondom het coronavirus.

ANNULERING TRAININGEN /OEFENWEDSTRIJDEN - DO 12 MAART

Na de 1e toespraak van Rutte op donderdag 12 maart over de vergaande maatregelen om het Corona-virus terug te dringen, heeft het bestuur aan de teams en op de Facebookpagina en website het volgende bericht aan jullie verstuurd:

Naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus heeft het bestuur besloten alle (oefen)wedstrijden en trainingen te annuleren. Deze maatregel geldt vooralsnog tot en met 31 maart 2020.Hiermee volgen wij het advies van de KNBSB en NOC*NSF.
Het liefst willen we zo snel mogelijk het veld weer op, maar de gezondheid van onze spelers, scheidsrechters en supporters is belangrijk.
We houden de berichtgeving nauwlettend in de gaten en houden jullie op de hoogte als er iets in de situatie verandert.

AFGELASTING 1E COMPETITIEWEDSTRIJDEN T/M 27 APRIL

Van de Competitieleider kregen we  op 23 maart het volgende bericht: “Het honkbal- en softbalseizoen 2020 staat voor de deur. De KNBSB houdt voor de start van onze competities altijd rekening met een voorbereidingstijd van circa drie weken die de selecties/teams nodig hebben om wedstrijdfit te worden en verantwoord aan het seizoen te kun-nen beginnen. Dat betekent dat de honkbal- en softbalcompetities niet direct kunnen starten als de overheid de sport weer vrijgeeft, na 6 april of welk ander moment daarna. Met bovenstaande rekening houdend betekent dit dat de geplande wed-strijden tot en met maandag 27 april worden afgelast en in Sportlink de status “afgelast door bond” toegewezen krijgen, zodat dit ook voor ieder-een zichtbaar wordt in de KNBSB Competitie-app en op de KNBSB-site.

AFBLAZEN EVENEMENTEN TOT 1 JUNI

Afgelopen maandag 23 maart werden door de regering en het RIVM nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Zo mogen er tot 1 juni geen evenementen georganiseerd worden. Dit leidde helaas al tot de afgelasting van bijvoorbeeld de Honkbalweek Haarlem, het NK Little League en het Zeisterslot Toernooi. Betekent dit echter ook dat er tot dat moment geen competitiewedstrijden gespeeld kunnen worden?
Het antwoord daarop is vooralsnog: nee. De nieuwe maatregelen zijn toevoegingen op maatregelen die al eerder getroffen werden en die oorspronkelijke maatregelen gelden voorlopig nog tot 6 april

Daaruit valt op te maken wat regelgeving betreft:
1.    Evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verbo-den tot 1 juni 2020.
2.    Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn in ieder geval tot en met 6 april gesloten. Wat betreft de trainingen en competities wordt uiterlijk 6 april besloten of die weer kunnen starten of dat de maatregel verlengd wordt. Voor evenementen met vergunnings- en meldplicht geldt dat die tot in ieder geval 1 juni niet kunnen plaatsvinden.
3.    Er vinden in ieder geval tot en met 6 april geen georganiseer-de sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte. Voor onze sporten blijft het nieuwsbericht van 23 maart dus leidend. Daarin gaven wij aan dat, wanneer er wordt besloten dat er weer gesport mag worden, er drie weken worden vrijgehouden voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarna de competities kunnen beginnen.

Het bestuur wacht af wat voor maatregelen er na 6 april komen en wacht in spanning af wat de consequenties zijn voor de sportverenigingen en de voortgang van de competities van onze mooie softbal-sport . Voorlopig heeft het bestuur de 1e automatische incasso van de contributie geblokkeerd. Onze en elkaars gezondheid zijn het belangrijkste, dus: Zorg goed voor jezelf, voor elkaar, houdt afstand en blijf gezond! Tot later….