Nieuwsbrief Mei

Robin de Rover 24-05-2020
Nieuwsbrief Mei

Bijgaand ontvang je de nieuwsbrief van Mei. De trainingen zijn weer begonnen!

HERSTART TRAININGEN-CORANAPROOF

Beeball
Al vanaf donderdag 21 april mocht onze jeugd tot en met 12 jaar weer in de buitenlucht gaan trainen. Op het nippertje kwam woensdagavond de goedkeuring van de gemeente Haarlemmermeer, afdeling sport, voor ons  Coronaprotocol. Als bestuur zijn er toch wel een beetje trots op dat het met spoed-zoom(!)- overleg , snelle acties richting gemeente en met alle be-trokken vrijwilligers,  gelukt is om diezelfde donderdag 21 april al “coronaproof” te mogen gaan trainen. Jose en Floor gaven hun 1e training aan 6 Beeballers, waarbij de toezichthouder vooraf, tijdens en na de training het materiaal desinfecteert.

Training boven 18
Met het aangepaste Coronaprotocol voor senioren en de  op zaterdagmiddag afgegeven gemeentelijke toestemming mochten ook de HEREN maandag 11 mei de training weer oppakken. Menne gaf een pittige training aan een samengestelde trainingsgroep van Heren 1 en Heren 2 spelers.

Damestraining
Donderdag 17 mei kon gelukkig ook de eerste DAMES-training weer van start gaan. Ronald en Jose gaven training in corona-stijl, met 1.5 meter afstand, aan 12 enthousiaste dames in het slaan, gooien en vangen.

STAND VAN ZAKEN - HONK- EN SOFTBAL

Het bestuur is blij dat alle trainingen, jeugd en senioren, weer van start zijn gegaan. Veel enthousiaste reacties van spelers dat ze weer mogen sporten en hun favoriete sport mogen beoefenen. Maar het Mixtoernooi, als evenement met meer dan 100 personen op het sportpark, gepland voor zaterdag 30 mei is natuurlijk gecanceld tot nader order. Alleen hoe staat net met de wedstrijdvorm van onze sport, is er al perspectief om wedstrijden /competitie te mogen spelen en in welke vorm dan?

Tot nu toe wordt 1 september aangehouden als datum waarop wedstrijden , weliswaar zonder publiek, weer gespeeld zouden kunnen worden. We weten dat dat achter de schermen de KNBSB samen met de NOC/NSF probeert om de honk/en softbalsport als zomersport eerder, zo mogelijk per 1 juli weer aan het spelen te krijgen. We wachten met smart af op verlossende berichten….