Nieuwsbrief november

Robin de Rover 03-12-2021
Nieuwsbrief november

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van november 2021.

TEAMEVALUATIE EN TEAMUITJE BEEBALL

Melanie reikt de Beeball-diploma’s uit“. Voorafgaand aan het Teamuitje, spraken onder leiding van Michiel de begeleiders en ouders van ons Majorteam, over de ervaringen van het  afgelopen coronaseizoen en de verwachtingen voor het volgend seizoen. De trainers kregen de complimenten over de grote vorderingen van de spelers, die ze afgelopen seizoen hebben gemaakt in: slaan, gooien/vangen en spelinzicht ( ! )
En: alle 11 kinderen gaan door !!!.  Dat geeft mogelijk kansen om vanaf januari weer met 2 groepen: Rookies en Majors te gaan trainen en eventueel als Pupillenteam te gaan spelen! Ouders, kinderen en begeleiders vermaakten zich hierna heerlijk met een uurtje bowlen in de Zoet !

ALV EN PUBQUIZ

Helaas !! Op het laatste moment na de persconferentie op vrijdag besloten we  door de  corona- beperkende maatregelen om onze ALV niet fysiek, maar weer “online” te houden. In allerijl verzorgde Robin op maandag de digitale uitnodigingen en op de vrijdagavond zelf nodigde Melanie ons uit voor een Teams-vergadering. Top geregeld !

Bij agendapunt : Hartje Spaarndam ontstond een levendige discussie over de bestuurlijke inspanningen om “ wedstrijdverlichting en nieuwe dug-outs” te realiseren versus de benodigde bestuurlijke activiteiten om de “zichtbaarheid" van de honk- en softbalvereniging Spaarnwoude te vergroten en meer te doen aan “ledenwerving”. Volgens het bestuur “bijten “ deze deze 2 kwesties elkaar niet en volgen we een 2-sporenbeleid hierin.

Het bestuur deelt de zorg om het verwachte licht dalende ledental met name van de senioren. Ondanks de corona-beperkingen van de afgelopen 2 jaar, is het wel gelukt om een stijgende aantal jeugdleden te realiseren, maar door de evenementenstop (geen mixtoernooi) heeft de ledenwerving senioren praktisch stil gelegen.

In de “Vooruitblik 2022” geeft onze voorzitter aan ,dat
we als bestuur samen met enkele enthousiaste leden willen brainstormen over welke extra promotie-en wervingsactiviteiten we kunnen ontwikkelen voor het nieuwe seizoen!!

“Bedankjes”Jeroen bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet om de club draaiende en overeind te houden in  dit toch weer lastige coronajaar. Met name worden de teamcaptains Menne, Patricia en Freek bedankt voor hun vele “teamregelwerk” achter de schermen in de  afgelopen 2 corona-jaren om de teams wedstrijd compleet op het veld te krijgen, wedstrijden te verschuiven, scheidsrechters en kantinediensten te regelen enz.Top !

Floor Amelink werd tot “vrijwilliger van het jaar” benoemd voor haar niet aflatende inzet voor de vele Beeball-activiteiten in de afgelopen jaren: trainen, coachen en clinics.

Na het formele deel presenteerde onze quizmaster Mike weer een hele leuke Pubquiz met Eric Barzilay als winnaar van onze Wisseltrofee!